Grundare

Pavlos Efstratiadis

Från (tänkt) hockeyproffs till entreprenör

Pavlos Efstratiadis är grundare av Exal Partner Group. Han är en person som gått en lika lång som krokig väg till den och det han är idag. Men egentligen är det på många sätt en rak väg. Som den smålänning han är i grunden låg entreprenörskapet och grodde i tankarna redan i unga år. Drömmen om att göra något stort. En dröm var att bli hockeyproffs, spela i New York Rangers för att sedan jobba på börsen och med investeringar. Drömmar är som bekant en bra drivkraft för den framtid vi alla stakar ut för oss i unga år. Hockeyklubban fick dock läggas på hyllan redan tidigt. Men entreprenörskapet fanns på något sätt i generna. Och på den vägen är det.

Att följa sitt hjärta

Företagare, egen verksamhet, sälja, vara fri, utveckla… och att följa sitt hjärta är Pavlos drivkrafter som redan tidigt fick honom att satsa på företagarbanan. Det handlade både om att sälja konst och böcker till att driva en livsmedelsaffär som dubblerade omsättningen på mindre än två år. Det gick sedan vidare till ett clean tech-företag som från ingenting kom att omsätta 150 miljoner på den nordiska marknaden. Misstag har blandats med motgångar och förstås framgångar. Men livets skola, en tro på sig själv och ödmjukhet har fungerat och de många åren som entreprenör har utmejslat det som idag präglar både Pavlos och Exal Partner Group – att vara en hjälpande kraft för att mindre företag ska kunna utvecklas på bästa möjliga sätt.

 

Pratar den lilla företagarens språk

I den Smålandsfödde Pavlos sitter ”Gislaveds”-andan bokstavligen i fingrarna. Det är hands on, raka rör och småföretagaranda som gäller. Och precis som det var i Gislaved, där ”alla” var företagare när Pavlos växte upp, är det idag för Pavlos – man ska hjälpa till där man kan, dela med sig av erfarenheter och av det nätverk man har. Att prata den lilla företagarens språk betyder att man sitter på samma sida av skrivbordet. Och att alla hästar är lika höga, eller låga om man så vill. Det är ett personligt sätt att vara, att kunna fungera som bollplank eller coach i små frågor och/eller rådgivare i de större frågorna.

Och att följa de olympiska traditionerna

Ursprungligen hölls de antika olympiska spelen för att hedra de grekiska gudarna. Det blev ju ingen hockeykarriär för Pavlos, men väl en karriär inom brottning, en av de klassiska grenarna i de olympiska spelen. Pavlos hedrade sitt grekiska arv genom att under tio år brottas i en klubb som tillhörde elitserien, och deltagit i SM och har tagit medalj i Europacupen. Att kämpa och mäta sina krafter på ett ärligt och gentlemannamässigt sätt har Pavlos tagit med in i näringslivet. Såväl de grekiska gudarna som Pavlos förfäder nickar nog instämmande

Positioner och erfarenheter

Att, som Pavlos, arbeta på olika positioner, på olika typer av företag ger ovärderliga erfarenheter och kunskaper – sådant som nu kan omsättas inom Exal Partner Group till nytta för flera företag.

Visionen var tidigt klar: fyra av fem jobb skapas i de små företagen i landet. Och de behöver den erfarenhet och kunskap som vi har. Vi pratar deras språk och vet vad de både vill ha och behöver ha för att utvecklas och växa